K3 ULTRA GBR 23K

Преоткрий възможностите си, докато откриваш красотата на Родопите

K3 ULTRA GBR 23K

Провеждане

Старт/Финал

Златоград, ул. "Стефан Стамболов" 1

Старт на състезанието

30.09.2023г., 9:00 часа

Контролно време

6 часа

Такса регистрация

Ранно записване

от 14.02.23 до 13.04.23 вкл.

Цена за ранно записване

30 EUR

Стандартно записване

от 14.04.23 до 31.08.23 вкл.

Цена за стандартно записване

40 EUR

Късно записване

от 1.09.23 до 20.09.23 вкл.

Цена за късно записване

40 EUR

Как мога да платя

Банков път

Банка: Банка ДСК​
BIC: STSABGSF
IBAN:​ BG71STSA93000025826614
Получател: ​Сдружение "К3 УЛТРА"​
Основание за плащане:​ Вашите имена и регистрационен код​

Системата на ePay.bg / EasyPay

С банкови карти, регистрирани в ePay.bg
С банкови карти, нерегистрирани в ePay.bg (ePay Свят)

ВНИМАНИЕ

• Регистрация без извършено плащане НЕ се счита за финализирана!
• Ранно записване без извършено плащане НЕ запазва право за такса с отстъпка (таксата се определя от момента на плащането, съгласно посочените цени за трите периода на записване).
• При ранно и стандартно записване в стартовия пакет е включена тениска на K3 ULTRA GBR. При късно записване в стартовия пакет НЕ е включена такава.

Какво да очаквате от приключението GBR 23K?

През 2023 г. трасето на К3 Ultra GBR 23K е почти изцяло обновено.

То е подходящо за тези, които сега започват да откриват очарованието на планинските бягания или пък за тези добри бегачи, които след тежкия летен сезон, са решили да разпуснат в дебрите на красивите Средни Родопи.

Бегачите на тази дистанция тръгват от центъра на Златоград на изток и по тясна пътека се изкачват до параклиса „Св. Атанасий“, откъдето се разкрива панорамна гледка към сгушения в долината на река Върбица град. Следва изкачване към Чуката и спускане към Хасидере, откъдето неусетна започва и самото Бягане по Златната граница!

По самата гранична бразда те преминават покрай паметника на Момчил – родопския цар и през граничния КПП пристигат до параклиса „Св. Св. Константин и Елена“, където ще бъде организиран подкрепителен пункт с изобилие от златоградски специалитети. От параклиса бегачите поемат отново покрай границата по живописни пътеки и поляни над красивия язовир Златоград. Пресичат реката при язовира и тръгват на леко изкачване към третия параклис по това трасе – „Св. Екатерина“.

Оттам до финала остават още едва два км., които са общи за всички дистанции.

Големи неща се случват, когато се срещат хора и планини!

Какво включва таксата за участие в K3 ULTRA?

Какво получаваш

Стартов пакет

Всеки състезател получава стартов пакет, който се състои от стартов номер и уникална тениска K3 ULTRA, брандирана специално за събитието, без регистриралите се и платили такса през Късното записване.

Безупречна организация на събитието

Участниците в K3 ULTRA получават прилежно поставена маркировка, почистени и обезопасени трасета с минимизиране на асфалтираните участъци, електронно отчитане на резултатите, информация за настаняване в хотели и мястото за палатки и кемпери. Професионално фотозаснемане.

категоризация и индекс
от UTMB

Възможност за класиране в
състезанията на UTMB .

Медицинска помощ

Сигурността на участниците в ултрамаратона е обезпечена чрез включена планинска застраховка в таксата за участие и наличието на медицинска помощ по време на цялото събитие.

Храна и напитки

С вода, топли и освежаващи напитки са заредени подкрепителните пунктове на ултрамаратона. Осигурена е и специална храна - плодове, зеленчуци, родопски специалитети, както и добавки.

Незабравими моменти

Уникално преживяване по трасето и нови приятелства. Всички финиширали участници на K3 ULTRA получават уникален медал. Подаръци от нашите спонсори и партньори.

Детайли

Карти, тракове и техническа информация

Подготви се за големия ден

Важно за състезанието

1

Екипировка

Задължителната екипировка ще бъде проверена на старта или при даването на стартовите пакети. Всеки участник трябва сам да носи задължителната си екипировка и може да бъде проверен на произволен пункт ИЛИ на финала, когато завърши състезанието. Липсваща свирка, храна или контейнери за течности с вместимост по-малко от 1 литър ще носят наказание един час за всяко. Всичко останало, което липсва в задължителната екипировка (включително контейнери за течности), ще води до незабавна дисквалификация. Няма наказания за липсваща препоръчителна екипировка.

2

Декларации

Състезателите трябва да попълнят определени декларации, за да участват в състезанието. Декларациите може да свалите по-долу. Моля, прочетете, принтирайте, подпишете и донесете лично при получаване на стартовия пакет.

Свали декларациите от тук:

1) Декларация за освобождаване от отговорност
2) Декларация за предоставяне на лични данни
3) Декларация за участие на лица под 18 години

3

Тракове

Свалете GPX тракове по-долу, за да подпомагате своята навигация по трасето.

Свали тракове от тук:

1) Официален GPX трак

4

Регистрация за К3 ULTRA

Всеки, желаещ да участва в ултрамаратона K3 ULTRA, трябва задължително да се регистрира и запише, като избере дистанция, въведе допълнителни данни и заплати съответната такса за участие. (Потребители, които имат регистрация в iRun.bg, няма нужда да се регистрират отново.)

След 20.09.23 регистрации не се приемат.
Регистрации на място не се извършват.

* Дистанция може да бъде сменена преди да бъде извършено плащане.
* За всички участници на всички дистанции са осигурени вода, медицинско обслужване, подкрепителни пунктове, електронно отчитане на резултати.
* Всички участници в дистанции 13К, 23К, 43К, 63К и 85К получават подарък – уникална тениска К3 ULTRA, брандирана специално за събитието, без регистриралите се и платили такса през Късното записване, а всички финиширали на тези дистанции – уникален медал.

Нужно оборудване

Задължителна екипировка и оборудване

*Задължителната екипировка ще бъде проверена на старта или при даването на стартовите пакети. Всеки участник трябва сам да носи задължителната си екипировка и може да бъде проверен на произволен пункт ИЛИ на финала, когато завърши състезанието. Липсваща свирка, храна или контейнери за течности с вместимост по-малко от 1 литър ще носят наказание един час за всяко . Всичко останало, което липсва в задължителната екипировка (включително контейнери за течности), ще води до незабавна дисквалификация.

Нужно оборудване

Препоръчителна екипировка и оборудване

*Няма наказания за липсваща препоръчителна екипировка.