K3 ULTRA GBR 63K

Истинско приключение в сърцето на Родопите

K3 ULTRA GBR 63K

Провеждане

Старт/Финал

Златоград, ул. "Стефан Стамболов"

Старт на състезанието

28.09.2024г., 5:00 часа

Контролно време

15 часа

Такса регистрация

Ранно записване

от 01.03.24 до 05.04.24 вкл.

Цена за ранно записване

28 Евро

Стандартно записване

от 06.04.23 до 05.08.24 вкл.

Цена за стандартно записване

35 Евро

Късно записване

от 06.08.24 до 05.09.24 вкл.

Цена за късно записване

40 Евро

Как мога да платя

Банков път

Банка: Банка ДСК​
BIC: STSABGSF
IBAN:​ BG71STSA93000025826614
Получател: ​Сдружение "К3 УЛТРА"​
Основание за плащане:​ Вашите имена и регистрационен код​

Системата на ePay.bg / EasyPay

С банкови карти, регистрирани в ePay.bg
С банкови карти, нерегистрирани в ePay.bg (ePay Свят)

ВНИМАНИЕ

• Регистрация без извършено плащане НЕ се счита за финализирана!
• Ранно записване без извършено плащане НЕ запазва право за такса с отстъпка (таксата се определя от момента на плащането, съгласно посочените цени за трите периода на записване).
• 
И през трите периода на записване в стартовия пакет НЕ е включена ТЕНИСКА на K3 ULTRA GBR. При регистрация за събитието може да бъде допълнително закупена.

Какво да очакваш от приключението GBR 63K?

К3 Ultra GBR 63K бегачите тръгват от центъра на Златоград в западна посока, ще преминат през стария град и покрай Воденицата ще поемат по живописна еко пътека към връх Св. Неделя.

Според последните проучвания именно там е била разположена една от крепостите на Момчил – родопския цар. Тук около историческия параклис „Св. Неделя“ ще бъде организиран и подкрепителен пункт.

От връх Св. Неделя трасето се спуска към река Неделинска и след пресичането й бегачите поемат на север над гр. Неделино през красиви, закътани махали и паланки, за да стигнат до забележителния римски мост, свързан с една от тъжните истории на този край.

От там след кратка почивка бегачите започват изкачване към връх Шадийца, откъдето всеки ще може да се наслади на спиращи дъха гледки: на север познатите върхове Рожен, Снежанка и Перелик, а на юг – билото, по което минава южната ни граница, с върховете Мързян, Ломска чука и Вейката.

Следва приятно спускане от около 6 км до прохода Печинско, където е организиран подкрепителен пункт.

От там трасето минава под връх Бучовица и живописни скали
над изворите на р. Ерма, а след кратка почивка бегачите преминават през удивителна букова гора и започват бягане по самата граница. На границата в южна посока могат да се полюбуват на Родопите в приятелска Гърция, а при ясно време и на високите над 2000 м върхове на остров Самотраки. На изток пък е приказната долина на река Върбица.

От границата предстои плавно спускане отново по билото на планината, което минава над с. Аламовци, където ще има подкрепителен пункт, през връх Рупчево, Кильови колиби и връх Косора. След това бегачите се спускат до параклиса „Св. Екатерина“. А от там до финала в Златоград са само два километра, които са общи за всички дистанции.

Големи неща се случват, когато се срещат хора и планини!

Тениска K3 ULTRA

Тениската на К3 ULTRA GBR е изработена от висококачествена и дишаща материя, която да бъде верен съюзник на бегачите в планината. Дизайнът на тениската успешно пресъздава и допълва цялостното изживяване на K3 ULTRA.

*Тениската на събитието НЕ е част от стартовия пакет, но може да се заяви допълнително при регистрация.

Какво включва таксата за участие в K3 ULTRA?

Какво получаваш

Стартов пакет

Стартовият пакет на всеки състезател включва стартов номер, подаръци от спонсорите и партньорите на състезанието, както и специална изненада, подготвена от организаторите.

Безупречна организация на събитието

Участниците в K3 ULTRA получават прилежно поставена маркировка, почистени и обезопасени трасета с минимизиране на асфалтираните участъци, електронно отчитане на резултатите, информация за настаняване в хотели и мястото за палатки и кемпери. Професионално фотозаснемане.

Категоризация от ITRA и Индекс UTMB

Възможност за класиране в състезанията на UTMB и категоризация от ITRA.

Медицинска помощ

Сигурността на участниците в ултрамаратона е обезпечена чрез включена планинска застраховка в таксата за участие и наличието на медицинска помощ по време на цялото събитие.

Храна и напитки

С вода, топли и освежаващи напитки са заредени подкрепителните пунктове на ултрамаратона. Осигурена е и специална храна - плодове, зеленчуци, родопски специалитети, както и добавки.

Незабравими моменти

Прекрасни гледки, емоционално изживяване, приказни Родопи и нови приятелства. Всички финиширали участници на K3 ULTRA ще получават медал - част от Големия шлем, обединяващ водещите ултрамаратони в България.

Детайли

Карти, тракове и техническа информация

Подготви се за големия ден

Важно за състезанието

1

Екипировка

Задължителната екипировка ще бъде проверена на старта или при даването на стартовите пакети. Всеки участник трябва сам да носи задължителната си екипировка и може да бъде проверен на произволен пункт ИЛИ на финала, когато завърши състезанието. Всичко, което липсва в задължителната екипировка, ще води до незабавна дисквалификация. Няма наказания за липсваща препоръчителна екипировка.

2

Декларации

Състезателите трябва да попълнят определени декларации, за да участват в състезанието. Декларациите може да свалите по-долу. Моля, прочетете, принтирайте, подпишете и донесете лично при получаване на стартовия пакет.

Свали декларациите от тук:

1) Декларация за освобождаване от отговорност
2) Декларация за предоставяне на лични данни
3) Декларация за участие на лица под 18 години

3

Тракове

Свалете GPX тракове по-долу, за да подпомагате своята навигация по трасето.

Свали тракове от тук:

1) Официален GPX трак

4

Регистрация за К3 ULTRA

Всеки, желаещ да участва в ултрамаратона K3 ULTRA, трябва задължително да се регистрира и запише, като избере дистанция, въведе допълнителни данни и заплати съответната такса за участие. (Потребители, които имат регистрация в iRun.bg, няма нужда да се регистрират отново.)

След 05.09.24 регистрации не се приемат.
Регистрации на място не се извършват.

* Дистанция може да бъде сменена преди да бъде извършено плащане.
* За всички участници на всички дистанции са осигурени вода, медицинско обслужване, подкрепителни пунктове, електронно отчитане на резултати.
Всички участници в дистанции GEOPS PROFI, 13К, 23К, 43К, 63К и 85К, финиширали в контролното време, получават медал – част от Големия шлем.

Нужно оборудване

Задължителна екипировка и оборудване

*Задължителната екипировка ще бъде проверена на старта или при даването на стартовите пакети. Всеки участник трябва сам да носи задължителната си екипировка и може да бъде проверен на произволен пункт ИЛИ на финала, когато завърши състезанието. Всичко, което липсва в задължителната екипировка, ще води до незабавна дисквалификация.

Нужно оборудване

Препоръчителна екипировка и оборудване

*Няма наказания за липсваща препоръчителна екипировка.